Joost Klein scoort al half miljoen streams op Spotify met Europapa in Nederland

Joost Klein scoort al half miljoen streams op Spotify met Europapa in Nederland

Joost Klein heeft binnen enkele uren al ruim een half miljoen streams in Nederland op Spotify behaald met zijn Songfestival-inzending Europapa.
Het is daarmee met afstand het meest beluisterde lied van het moment.
De Nederlandse Songfestival-inzending werd donderdag rond 17.00 uur gepresenteerd en wordt sindsdien massaal beluisterd.
Europapa behaalde ruim 524.000 streams op de eerste dag. Op de tweede plek in de Nederlandse hitlijst staat Beyoncés TEXAS HOLD ‘EM met bijna 300.000 minder afspeelbeurten.

Het gebeurt zelden dat een lied meer dan een half miljoen streams op één dag behaalt in Nederland. Laat staan een nummer dat nog niet eens 24 uur te beluisteren was.
Ook de outro van Europapa wordt veel gevonden. Het laatste, rustige stuk van het lied is op Spotify los getrokken en staat met 192.000 streams op de vierde plek in Nederland.

Klein weet niet alleen in Nederland succes te boeken. In de Belgische top vijftig komt hij op de tweede plek binnen.
België komt in dezelfde halve finale uit als Nederland (de tweede halve finale op 9 mei) en kan dus op Europapa stemmen.

Niet alleen op Spotify gaat het hard met het lied van Klein. Op YouTube is de videoclip op het moment van schrijven al ruim 2,2 miljoen keer bekeken.
Het is de nummer één trending video in Nederland. Europapa heeft nu al meer views dan de meeste andere inzendingen op het account van het Eurovisie Songfestival.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 11 mei in het Zweedse Malmö. Klein vertegenwoordigt Nederland in de tweede halve finale, op 9 mei.

Bron: NU.nl

Translate Tjonger Radio!!