TRIOMF NA TRAGEDIE: TOBY KEITH’S MUZIKALE LEGACY BLIJFT SPRINGLEVEND

TRIOMF NA TRAGEDIE: TOBY KEITH’S MUZIKALE LEGACY BLIJFT SPRINGLEVEND

Na het overlijden van Toby Keith blijft zijn muziek nieuwe pieken bereiken wat betreft luisteraantallen.

Volgens een rapport van Forbes beleefde de zanger postuum de meest succesvolle week van zijn carrière op de Billboard Digital Song Sales chart vorige week.
Niet alleen “Don’t Let the Old Man In” stond op de lijst, maar maar liefst acht andere nummers van Keith prijkten ook op de Digital Song Sales chart. “Should’ve Been a Cowboy” en
“Courtesy of the Red, White & Blue (The Angry American)” kwamen respectievelijk binnen op nummer 7 en 8.

Ook nummers als “How Do You Like Me Now?!”, “As Good as I Once Was”, “American Soldier”, “I Love This Bar”, en het duet “Beer for My Horses” met Willie Nelson, behaalden plekken op deze lijst. Postuum bleef Keith’s muziek het goed doen op de albums chart van Billboard. Een week na zijn overlijden stond Keith met het album “35 Biggest Hits”, een compilatie van vijftien jaar oud, op de eerste plek in Amerika.

Daarnaast vestigde Keith nog een record op de Billboard Country Digital Song Sales chart in de week van 17 februari.
In die week was Keith de eerste artiest ooit die negen van de tien beschikbare plekken op de lijst bezette, aldus een rapport van het tijdschrift.
Hiermee overtrof hij het record van Kenny Rogers, die in april 2020 zeven van de tien plekken innam, in de week direct na zijn overlijden.

Bron: https://newcountry.nl

Translate Tjonger Radio!!