Long Long Time van Linda Ronstadt beleeft opleving dankzij The Last Of Us

Long Long Time van Linda Ronstadt beleeft opleving dankzij The Last Of Us

Door het gebruik in de tv-serie The Last Of Us staat het nummer Long Long Time van Linda Ronstadt plotseling vol in de spotlights.
Na het verschijnen van de nieuwste aflevering stegen de streamingcijfers van het nummer uit 1970 met bijna vijfduizend procent.

De invloed van tv-series op de muziekwereld werd vorig jaar ook nog maar eens bevestigd met de opleving van Running Up That Hill van Kate Bush, dat door het gebruik in Stranger Things na maar liefst 37 jaar de bovenste plek van de hitlijsten wist te veroveren.

Ook de Amerikaanse countryzangeres Linda Ronstadt kan op hernieuwde aandacht rekenen vanwege een tv-serie.
Het op de gelijknamige videogame gebaseerde The Last Of Us, de populairste tv-serie van het moment, gebruikte haar nummer Long Long Time in de deze week verschenen derde aflevering.
Direct na het verschijnen daarvan steeg het aantal streams van het nummer met maar liefst 4.900 procent.

Liefdesverhaal in de apocalyps

The Last Of Us vertelt het verhaal van een vergane wereld, nadat een uitbraak van schimmels het grootste deel van de bevolking heeft veranderd in zombieachtige wezens.
In een desolaat Amerika probeert Joel (Pedro Pascal) het tienermeisje Ellie (Bella Ramsey), die wellicht de sleutel is tot het tegengaan van de besmettingen, naar de andere kant van het land te brengen.

In de derde aflevering van de serie komen Joel en Ellie terecht bij het huis van survivalexpert Bill (Nick Offerman).
In een reeks flashbacks is te zien hoe Bill, die de eerste jaren van de apocalyps in z’n eentje trotseert, een ontmoeting heeft met mede-overlever Frank (Murray Bartlett).
Wanneer Bill het nummer van Linda Ronstadt op de piano speelt voor Frank, slaat de vonk over tussen de twee mannen. De rest van de aflevering vertelt het liefdesverhaal van de twee overlevers in de jaren die volgen.
Long Long Time komt nog één keer terug in de aflevering, wanneer Joel en Ellie in de laatste scène wegrijden bij het huis van Bill.

De reacties op de eerste twee afleveringen van The Last Of Us waren al lovend, maar deze week stegen de lofuitingen naar een nog hoger niveau.
Honderden kijkers noemden roemden de aflevering “een van de beste uren tv ooit”.

Bron: http://www.nporadio2.nl

Translate Tjonger Radio!!