Krezip kondigt nieuw album aan, Any Day Now

Krezip kondigt nieuw album aan, Any Day Now

Krezip begint het nieuwe jaar met een grote aankondiging: er komt een nieuw album! ‘Any Day Now’ is het zesde studioalbum van de band en zal op 7 april worden uitgebracht.
De nieuwe single ‘In The Water’ zal 26 Februari worden uitgebracht.

‘Any Day Now’ markeert de opvolger van het succesvolle en gouden ‘Sweet High’ uit 2019.
Dit album markeerde de comeback van de band uit Tilburg na een onderbreking van tien jaar. In 2019 gaf Krezip een exclusief optreden op Pinkpop en drie uitverkochte concerten in de Ziggo Dome.
Hierna zouden ze nog één keer een rondje festivals doen, voordat ze terug zouden keren naar hun soloactiviteiten. Door de coronapandemie kwamen deze plannen tot stilstand en stond de wereld van de band opeens stil.

“Ik merkte al snel hoeveel ik de muziek miste,” zegt Jacqueline Govaert. “Het voelde alsof iemand op het hoogtepunt van het feestje ineens de lichten aandeed.”
Desondanks bracht de pandemie ook verrassende voordelen voor de band. Er ontstond tijd voor bezinning en ondanks het gebrek aan optredens groeide de behoefte om nieuwe muziek te maken.
Govaert zegt hierover: “Het gaf ruimte voor andere gevoelens en bracht ook inspiratie en nieuwe inzichten. Ook al konden we niet live spelen, we hadden ontzettend veel behoefte om te zingen en nieuwe dingen te creëren met elkaar.
Het deed ons beseffen dat we nog lang niet klaar waren met elkaar.”

Op ‘Any Day Now’ is de hunkering naar samenzijn en een nieuw begin duidelijk te horen.
De single ‘In The Water’, die deze week uitkomt, beschrijft hoe de band toegeeft aan hun heimelijke verlangen om weer onvoorwaardelijk samen in een nieuw avontuur te duiken.
Het nummer zal naast de eerdere singles ‘Make it a Memory’ en ‘Ready For More’ op het album te vinden zijn.

Bron: www.maxazine.nl

Translate Tjonger Radio!!