Fleetwood Mac-zangeres en songwriter Christine McVie (79) overleden

Fleetwood Mac-zangeres en songwriter Christine McVie (79) overleden

Christine McVie, componist en zangeres van de Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac, is op 79-jarige leeftijd overleden.
Dat meldt de band op Twitter. De Britse artieste was het brein achter bekende nummers als You Make Loving Fun, Little Lies, Everywhere en Songbird.

McVie is in het bijzijn van haar familie in het ziekenhuis “rustig” overleden. Wanneer dat is gebeurd en waaraan zij is overleden, is niet bekendgemaakt.
McVies familieleden spraken van een “muzikante die universeel werd geliefd” en hopen dat fans haar zich zo zullen herinneren.

“Een paar uur geleden heb ik gehoord dat mijn beste vriend in de hele wereld is overleden”, schreef ‘Fleetwood-collega’ Stevie Nicks vanavond op Instagram.
In een handgeschreven briefje laat ze weten dat ze zaterdagavond laat pas hoorde dat McVie ziek was en daarop niet direct naar Londen kon. “Ik dacht dat ik misschien nog voor haar kon zingen.”

In de band vervulde McVie meerdere rollen. Zo componeerde ze diverse nummers en was ze toetsenist.
Samen met Nicks nam zij de zang grotendeels voor haar rekening. McVie was lange tijd getrouwd met bassist van de band, John McVie.

In 1971 voegde zij zich bij Fleetwood Mac, dat toen al enkele jaren bestond. Drie jaar later kwamen ook Lindsey Buckingham en Stevie Nicks bij de band.

In die samenstelling behaalde de groep in de jaren zeventig de grootste successen.

Bron: NOS.nl

Translate Tjonger Radio!!